Wordt een dappere geus en begin jouw legende!

Creëer jouw unieke geus en zijn of haar vaardigheden en help Willem van Oranje met een groot plan dat het lot van de tachtigjarige oorlog voor altijd zal veranderen!

Video

Zien is geloven

Kijk mee hoe wij een voorbeeld geven en leer van onze tips en uitvoering!

Een Simpel rollenspel als de basis van een spannend verhaal!

Een speler, de verteller, schetst de scene en de rest van de spelers zijn dappere geuzen die hun unieke drie vaardigheden inzetten om obstakels, puzzels en vijanden te overkomen!

Met slechts twee pagina’s aan regels en een kant en klaar avontuur heb je niets meer nodig dan 2 tot 5 spelers en een zeszijdige dobbelsteen.

Thematisch
Karakterblad

Gebruik dit optionele karakterblad om de sfeer te verhogen en in stijl het verhaal te beleven!

Vraag en antwoord!

In een rollenspel zoals “Glorie van de Geuzen” vertel je samen een verhaal. Een spelleider, vaak de verteller genoemd, gebruikt mooie woorden om scenes te schetsen en uitdagingen voor te leggen. Puzzels, monsters of een listig politiek spel, het kan allemaal!

De rest van de spelers speelt helden, in dit geval geuzen, en belichamen deze karakters dan ook. Ze verzinnen deze heldhaftige karakters en hun vaardigheden om vervolgens samen op zoek te gaan naar avontuur.

De dobbelstenen, in dit geval enkel een zeszijdige, spelen de rol van het lot. Spelers omschrijven hun acties, maar de dobbelsteen bepaalt de uitkomst. En de verteller maakt duidelijk hoe de wereld reageert op deze uitkomst.

Nodig zijn ze niet, maar ze kunnen wel iets moois toevoegen. Vooral met jongere spelers of zij die van het theater houden is er niets leuker dan een stem verzinnen voor jouw held of te omschrijven hoe je iets precies bereikt.

Je kunt het ook gewoon laten en de nadruk meer op het dobbelen leggen. Het mag allebei en er mag nog veel meer. Dat is het mooie aan rollenspellen.

Talloze en eigenlijk een ontelbaar aantal. De meest bekende van dit soort rollenspellen zijn wellicht Dungeons & Dragons, Pathfinder of Dungeonworld. Deze gaan vele malen dieper dan “Glorie van de Geuzen” en maken gebruik van uitgebreide werelden, diverse soorten dobbelstenen en oneindig veel opties.

Wil je bijvoorbeeld beginnen met Dungeons & Dragons? Klik dan hier voor onze beginnerspagina met uitleg en tips!

Wij zijn Project Epos en zetten ons in om fantasie weer een plek te geven in onze samenleving. We maken (gratis) one-shots, grootse verhalen, handigheden voor speler/verteller en meer voor jouw RPG sessies! Check https://projectepos.nl/5e

Bezoek de webshop

Kant en klare verhalen

Ontdek grootse avonturen geschreven in verhalend Nederlands en verweven met de bekende Engelse speltermen van D&D. Vaar mee en ontdek de geheimen van de goden in Maanstorm of ontdek de gevaarlijke jungle in Kowangeo, het rusteloze eiland!